Prostitutie in Marokko wint Lange-Taylor-prijs

Redactie 2008 0
Onderzoek naar prostitutie in Marokko heeft fotografe Tiana Markova-Gold en schrijfster Sarah Dohrmann de prestigieuze Dorothea Lange-Paul Taylor Prize opgeleverd. De twee Amerikaanse dames gaan er met de hoofdprijs van twintigduizend dollar vandoor.

Dit bedrag dient ter stimulatie van samenwerkingen in documentairewerk, in de traditie van de Amerikaanse fotografe Dorothea Lange en schrijver/socioloog Paul Taylor. Een soortgelijke samenwerking heeft bij Markova-Gold en Dohrmann geleid tot de serie 'If You Smoke Cigarettes in Public, You Are a Prostitute: Women and Prostitution in Morocco'. Ze hebben daarvoor gekeken naar vrouwenprostitutie vanuit het oogpunt van twee Amerikaanse niet-Moslim vrouwen in een land waar seks voor het huwelijk een zonde is. 

Foto © Tiana Markova-Gold / Sex Workers Project

Statement

In een statement liet het Center for Documentary Studies weten dat de dames 'met dit project gezocht hebben naar een manier om de wijze waarop de Amerikaanse samenleving tegen prostitutie aankijkt, namelijk enkel als seksueel obsceen en de vrouwen als exoten, omver te werpen en te kijken naar de relatie tussen prostituees en de gemeenschap waarin zij leven'.

Marokko

De Amerikanen hebben drie maanden in Marokko doorgebracht en geleefd met prostituees, waarvan de klanten geen toeristen, maar gewonen Marokkaanse mannen waren. Ze hebben zich gefocust op prostituees met verschillende achtergronden, uit diverse lagen van de bevolking, en volgden deze in hun huis, hotelkamers, clubs, cafés en de straten waarop zij werken.

Foto © Tiana Markova-Gold / Sex Workers Project

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie