Project #Freckles belicht schoonheid van sproeten

Project #Freckles belicht schoonheid van sproeten

Daan de Winter 2420 0
Fotograaf Brock Elbank lanceerde in 2012 het project #Freckles, een serie portretten van mensen met sproeten in het gezicht. Inmiddels heeft de in Londen gevestigde fotograaf al negentig imposante portretten gemaakt waarmee hij de schoonheid van sproeten wil laten zien.

Een vriend van Elbank heeft een zoontje van wie het hele hoofd bezaaid is met sproeten. Dat bracht de Brit op het idee voor #Freckles. Het jongetje, genaamd Elliott Brown, was de eerste die hij voor zijn lens kreeg. Elbank hoopt uiteindelijk op 150 portretten uit te komen en wil zijn werk in 2017 exposeren.

Sproeten

Foto's © Brock Elbank

Worstelen met sproeten

Elbank vindt sproeten fascinerend, mede omdat de een er heel anders mee omgaat dan de ander. 'Veel mensen die ik heb gefotografeerd, worstelen al sinds hun jeugd met hun sproeten', vertelde hij in een interview met BuzzFeed. 'Sommige mensen haten ze, maar anderen leren ermee leven en koesteren hun sproeten, zelfs als volwassene.'

Heb je zelf sproeten en wil je graag een mooi portret laten maken? Dan is het misschien een idee om Elbank een mailtje te sturen met een pasfoto erbij. Hij zoekt namelijk nog steeds mensen die zich willen laten fotograferen voor #Freckles. De rest van zijn werk kun je vinden op zijn eigen website en zijn Tumblr- en Instagrampagina's.

afbeelding van Daan de Winter

Daan de Winter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daan