Project 100: honderd foto's van 1- tot 100-jarigen

Jasper van Bladel 2386 0
Honderd mensen in leeftijd variërend van 1 tot 100 jaar, evenzoveel wegwerpcamera's en twaalf maanden tijd. Dat zijn de ingrediënten van Project 100. Als het project afgelopen is ontstaat er een overzicht van honderd verschillende levens.

Iedereen kan zich opgeven voor Project 100. Als je uitgekozen wordt (dat ligt er onder andere aan of je leeftijd nog niet vergeven is) krijg je een wegwerpcamera thuisgestuurd en mag je een week lang je eigen leven vastleggen. Daarna stuur je de camera weer terug en zo heeft de organisatie aan het eind van het jaar een grote verzameling foto's die is samengesteld uit honderd verschillende levens. De foto's worden gepubliceerd op de website van het project.

Nog veel werk

Op die website kun je zien dat er nog een flink aantal leeftijden ingevuld moet worden. De bedenkers zeggen dat het vinden van mensen in al die leeftijden nog best moeilijk is. Blijkbaar zijn er veel mensen van in de dertig die mee willen doen, maar van elke specifieke leeftijd kan natuurlijk maar één persoon meedoen met het project. Ouderen en echt jonge kinderen zijn juist moeilijk te vinden.

Actief opzoek

Als je graag mee wilt doen aan het project, kun je jezelf opgeven op de website. Doe dat wel snel, want op de site valt te lezen dat ze binnenkort stoppen met de 'open sollicitaties' en actief gaan zoeken naar mensen met moeilijk vindbare leeftijden.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper