Programma The London Street Photography Festival bekend

Redactie 1106 0
Londen krijgt er op zijn culturele kalender een evenement bij: The London Street Photography Festival, waarbij alles draait om straatfotografie. Waar eerst van een 10-daags festival werd uitgegaan, heeft de organisatie dit uitgebreid tot de hele maand juli.

Het straatfestival is volgens de organisatie een toegankelijk kunstvorm welke zij zelf beschrijven als 'een spontane vorm van fotografie welke de hedendaagse samenleving en de relatie tussen individuen en hun omgeving onderzoekt, ondervraagt en vastlegt'. Een maand lang worden er cursussen en toespraken gegeven en zijn er in verschillende beroemde gebouwen, zoals de German Gymnasium en British Library, tentoonstellingen te zien.

Vivian Maier en Walter Joseph

De mysterieuze straatfotografe uit Chicago Vivian Maier overleed zonder dat er ooit iets van haar werk werd gepubliceerd. Speciaal voor The London Street Photography Festival worden voor het eerst 48 foto's uit haar ruim 100.000 stuks tellende collectie tentoongesteld.

Naast deze bijzondere tentoonstelling zal ook het pas ontdekte werk van de tot nu toe onbekende Britse fotograaf Walter Joseph geëxposeerd worden. Hij maakte een unieke serie van het Londense straatbeeld van na de oorlog.

International Street Photography Award

Speciaal voor het festival wordt de International Street Photography Award uitgereikt. Vorig jaar werden fotografen al opgeroepen om zich in te schrijven. Uit de duizenden inzendingen van over de hele wereld zal de beste bekroond worden met de award en de maker een geldbedrag van duizend pond in ontvangst mogen nemen.

Foto © Vivian Maier

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie