Profoto introduceert de D2: de snelste monolight ter wereld

Profoto introduceert de D2: de snelste monolight ter wereld

Jasper van Bladel 1603 0
Profoto komt met de D2, een monolight met de mogelijkheid om stilstaande beelden van acties te maken tot 1/63.000 van een seconde en 20 seriefoto‘s te maken per seconde. Het synchroniseren van de sluitertijden van de camera kan tot wel 1/8.000e van een seconde en daarmee stelt de D2 een nieuwe norm op het gebied van snelheid in monolights.

De D2 biedt haarscherpe helderheid met een flitsduur van 1/63.000 van een seconde, sneller dan de meeste high-end studiogeneratoren op de markt. Daarnaast behoudt het ook nog zijn superkorte flitsduur gedurende het hele energiebereik. 

Met de D2 kunt je tot 20 flitsen per seconden maken. Dat geeft je de mogelijkheid om 20 versies van hetzelfde moment vast te leggen, en dat is vaak het verschil tussen het maken van een goede foto en een prachtige foto.

Snel op elk gebied

‘Voor een fotograaf is elke dag een nieuwe uitdaging. Voor hem of haar is snelheid niet één ding – het zijn er vele.’ Dat is waarom we de D2 zo ontworpen hebben dat hij opvallend snel is op elk gebied”, zegt Johan Wiberg, Product Manager bij Profoto. ‘Met de Profoto D2 hebben wij de snelste monolight ter wereld ontworpen,’ geeft Johan Wiberg, Product Manager bij Profoto aan. ‘Maar snelheid is geen foefje. Wij geloven echt dat snelheid u in staat stelt om creatiever en consistenter foto’s te maken, ongeacht de uitdaging waar u voor staat – met de D2 bent u altijd op snelheid.’

De High Speed Sync technologie (HSS) van Profoto voegt nog een extra dimensie toe. Hierdoor kan de D2 synchroniseren met de snelst beschikbare sluitertijden. Een voordeel wanneer je een diepblauwe lucht wilt vastleggen of volledige controle wilt over het omgevingslicht.

TTL

De D2 kan ook je workflow verhogen omdat het beschikt over gepatenteerde TTL-technologie. De D2 past automatisch zijn output aan voor een perfecte belichting. Maar handmatige modus is ook beschikbaar met één druk op de knop, dus schakelen tussen modi met behoud van instellingen maakt alles sneller.

Op het gebied van output is de D2 beschikbaar in versies van 500W en 1000W. Op volledige sterkte overmeestert je het zonlicht of verlicht je een grote Light Shaping Tool met gemak. Beide versies worden geleverd met een superbreed 10 f-stop energiebereik en superieure kleurenconsistentie over het volledige bereik. Dus laat de ND-filters thuis en voeg een sprankje licht toe, mocht dat nodig zijn.

Robuust

Voor productie van grote volumes, waarbij duizenden foto‘s per dag gemaakt worden, zoals bij packshotfotografie, is er een optionele flitsbuis van Quartz beschikbaar. Zowel de 500W als de 1000W-versie is beschikbaar in verschillende kituitrustingen. De bouwkwaliteit is onveranderlijk robuust en stevig en kan worden gebruikt met meer dan 120 verschillende Light.

De D2 is te koop bij Cameranu.nl

Meer info: Profoto en Cameranu.nl

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper