Profoto introduceert continulicht-assortiment

Redactie 1261 0
Profoto komt met nieuwe continulicht-producten voor de hd-filmer en fotograaf. Het Continuous Light-assortiment bestaat uit HMI-lampen en speciale hittebestendige accessoires.

De ProDaylight Air is voorzien van een HMI-lamp met kleurtemperatuur van 5600 Kelvin en verkrijgbaar in 800W of 400W (vanaf tweede kwartaal 2011) uitvoering. Het licht is op afstand dimbaar door de ingebouwde Air-radio afstandsbediening.

Door de hitte van het HMI-licht zijn echter niet alle bestaande accessoires ermee te gebruiken, maar daar heeft Profoto nu dus haar Continuous Light-assortiment voor opgezet. Zo is er nu een hittebestendige uitvoering van de HR-lantern en zijn ook andere standaard softboxen nu in HR-uitvoering verkrijgbaar.

Combinaties

De ProDaylight Air is ook te combineren met de nieuwe ProTungsten Air kunstlichtlamp. Deze  3200 Kelvin halogeenlamp is verkrijgbaar in 500W of 1000W variant  en heeft net als de ProDaylight een ingebouwde Air-radio afstandsbediening. 

Profoto Cine Reflector

De continulicht-lampen zijn ook te combineren met de Profoto Cine Reflector, die de in de filmindustrie populaire parabolische-reflector combineert met de klassieke zoom-reflector. De lichtbundel kan zonder lenzen gevarieerd worden tussen 35 en 105 graden dankzij de zoomfunctie. Voor meer mogelijkheden is de dubbelwandige PAR-reflector te gebruiken met vijf soorten lenzen en vier scrims, kleurfilters en een kleppenset.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie