PROfolio #1: Gon Buurman

Redactie 714 0
Deze week start DigiFoto Pro een nieuwe portfolio-rubriek over professionele fotografen. Zij vertellen het verhaal achter hun favoriete foto en geven een aantal tips hoe je in moeilijke situaties toch nog een mooie foto kan maken. Gon Buurman mag de nieuwe rubriek aftrappen.

Gon Buurman

Naam: Gon Buurman
Canon EOS 400D
www.gonbuurman.nl

Het verhaal
“De Kleine Johannes is een huis voor mensen met een verstandelijke beperking en organiseert elke maand een speciale feestdag, zo was er vorige maand een playbackshow in de Melkweg. Dat was al helemaal geweldig. Ik heb dat ook gefotografeerd, analoog en digitaal. En met mijn digitale camera vond ik fotograferen met al die verschillende kleuren schijnwerpers op het toneel gericht veel moeilijker dan met mijn analoge camera. Toch zijn gelukkig de foto's goed geworden. De opdrachtgever vond de foto's in ieder geval dermate mooi dat ze me ook voor Het Zomerfeest, een maand later, hebben gevraagd.

Deze foto is in een grote zaal van de Kleine Johannes genomen tijdens het Zomerfeest in juni dit jaar. Op dit zomerfeest konden de mensen verschillende dansen leren en ook circus Elleboog deed ontzettend leuke acts met de bewoners van het huis. Het was echt een Zomerfeest met veel kleuren. Je kon als je wilde je ook laten opmaken, en zelf je kleuren uitkiezen. Dit meisje wilde wel, ze vond het echt spannend maar toen ze mijn camera zag werd ze verlegen en durfde ze opeens niet meer. Ik heb mijn camera een beetje weggemoffelt en toen wilde ze wel. Ze vond de kleuren zo mooi en ze had zoveel plezier dat ze me niet meer opmerkte. Ik heb een leuke serie van haar gemaakt waarvan ik deze foto een van de mooiste vond.”

 

 

Instellingen: 24 mm lens, diafragma F-5.6 en ISO 400.

Tip: invulflits
“Vooral bij portretten van donker getinte mensen werkt zo'n invulflitsje prettig.”
De invulflits gebruik je als je lichtbron hoog staat en/of heel sterk is. Daardoor vermijd je ontsierende slagschaduwen in het gezicht (of op andere plaatsen) van je onderwerp. De flits 'vult' die zwarte vlekken op door ze wat bij te lichten.

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie