De portret-modus van de iPhone 7 Plus

Professionele fotografen testten de portret-modus van de iPhone 7 Plus

Fabienne Keijzer 735 0
Apple heeft een paar professionele fotografen op pad gestuurd met de nieuwe iPhone 7 Plus. Ze testten de speciale ‘portret-modus’ en hebben een aantal tips voor je.

Professionele fotografen op pad met de iPhone 7 Plus: portrait mode 

Met de portret-modus van de nieuwe Apple iPhone 7 Plus kun je foto’s maken met een mooie scherptediepte. De telefoon gebruikt daarvoor de dubbele camera aan de achterkant. Volgens het jaaroverzicht van Flickr is de smartphonecamera de meest gebruikte camera van 2016, en de iPhone van Apple is daarvan het meest populair onder de Flickr-gebruikers. Omdat smartphonefotografie ook steeds populairder wordt deelt Apple nu deze tips van professionele fotografen die de iPhone 7 Plus hebben getest.

Tips van pro-fotografen over de iPhone 7 Plus

Mode- en lifestylefotograaf @jersean_
Volgens fotograaf JerSean Golatt is de portret-modus een fijne manier om een verhaal te vertellen middels een foto, vooral als je het budget niet hebt om bijvoorbeeld een professionele DSLR te kopen. Hij zegt ook: “Kom dichter naar je onderwerp toe om de details te laten spreken.”

Tips van pro-fotografen over de iPhone 7 Plus
Celebrityfotograaf @jeremycowart
Jeremy Cowart staat bekend om zijn portretten van beroemdheden. Wat hij zegt over de iPhone 7 Plus: “Je kunt de afleidende elementen in de achtergrond minimaliseren. Als je de helderheid in de nabewerking ook iets vermindert, krijg je een mooie filmische look.” 

Tips van pro-fotografen over de iPhone 7 Plus

Reisfotograaf @pketron
Reisfotografe Pei Kentron testte de iPhone 7 Plus met haar hond Luna. Ze zegt: “de portret-modus creëert een realistische bokeh in de achtergrond en geeft DSLR’s het nakijken. Wanneer je dieren fotografeert, neem dan een beetje afstand. De iPhone gebruikt namelijk de telelens.”

Lees ook: ‘Nep bokeh’ Portrait Mode iPhone 7 Plus nu beschikbaar

Tips van pro-fotografen over de iPhone 7 Plus

Bruiloftsfotograaf @benjhaisch
“Door de portret-modus heb ik een hele andere kijk gekregen op smartphonefotografie”, zegt bruiloftsfotograaf Benj Haisch. “Met een zachte belichting op een rustige plek laat je de mensen op de foto op hun beste manier zien.”
Wat is jullie mening over smartphonefotografie? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook: iPhone 6S foto sleept National Geographic prijs in de wacht

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne