Productie Sony A900 gestopt

Julian 3192 0
Sony haalt de A900 uit het assortiment. Op de Japanse website van de fabrikant wordt aangegeven dat de productie van de fullframe-dslr gestopt is. Eerder viel al het doek voor de A850. Vermoedelijk komen er volgend jaar nieuwe modellen.

Begin dit jaar werd de productie van de A850 stopgezet. Dit was een goedkopere variant op de in 2008 geïntroduceerde A900, de eerste fullframe-spiegelreflex van Sony. Nu is de A900 ook uit het assortiment. Op de Japanse Sony-website heeft de camera de status 'discontinued' gekregen.

Nu ook de A900 uit het assortiment is produceert Sony momenteel geen fullframe-camera's meer. De recent geïntroduceerde A77 is nu het nieuwe topmodel. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Sony stopt met fullframe-camera's. De fabrikant gaf recent zelf aan te werken aan nieuwe modellen, maar nog te twijfelen of er van de translucent-techniek gebruik gemaakt zal worden.

Sony A99

Geruchten spreken over een Sony A99 met 36-megapixel fullframe-sensor. Dit zou net als de A77 een SLT-camera worden. Nieuws over nieuwe fullframe-camera's van Sony verwachten we rond de Photokina in september 2012.

Sony A99