Prodibi: je foto's in volledige resolutie op het web

Prodibi: je foto's in volledige resolutie op het web

Jasper van Bladel 2761 0
Foto’s op internet plaatsen in volledige resolutie, dat is altijd een beetje moeilijk. Zeker als je deze ook wilt delen en de kijkers de mogelijkheid wil geven op je beeld in te zoomen. Nu is er Prodibi, een systeem dat al deze problemen oplost.

Je fotobestanden in volledige resolutie op het internet tonen, dat is tot nu toe eigenlijk niet fatsoenlijk mogelijk. Als je anderen de mogelijkheid wil geven om je beeld op die manier te bekijken, moet de iemand de foto toesturen of heb je te maken met ellenlange laadtijden. Een web-based oplossing was er nog niet. Tot nu toe, want Prodibi vult dat gat op met een service die voor veel fotografen heel handig kan zijn.

Inzoomen

Via Prodibi kun je heel eenvoudig, zelfs zonder een account aan te maken, je foto in volledige resolutie uploaden. Via een link krijg je dan op internet toegang tot je beeld, waar je kunt in- en uitzoomen op je beeld. Dit geeft fotografen met grote fotobestanden, de software kan ook overweg met 100-megapixelbestanden uit bijvoorbeeld een Phase One, een mogelijkheid om klanten meteen de kwaliteit van hun werk te tonen zonder eerst de beelden te moeten verkleinen.

We hebben het zelf geprobeerd. Kijk hier voor enkele beelden.

Portfolio

Daarnaast kun je een gratis account aanmaken, waarop je opslagruimte krijgt. Ook kun je daar een portfolio bouwen dat eenvoudig online gedeeld kan worden. Belangrijk: je kunt bij elk beeld specifiek aangeven of je wilt dat anderen het kunnen downloaden of niet.

Meer info: Prodibi

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper