Problemen Leica M9 met nieuwe SanDisk-geheugenkaarten

Julian 2019 1
De combinatie van de Leica M9 met de nieuwste SanDisk-geheugenkaarten kan voor flink wat problemen zorgen. Dat ondervond de Amerikaanse fotograaf Gil Lavi aan den lijve. Leica geeft het probleem toe en zegt aan een oplossing te werken.

Op zijn blog vertelt Gil Lavi zijn verhaal. Recent kocht hij een nieuwe Leica M9 met een SanDisk Extreme Pro 8GB sd-geheugenkaart. Die combinatie leverde hem flink wat problemen en verloren foto's op.

Toen zijn camera niet meer reageerde en de geheugenkaart ook onleesbaar bleek te zijn in andere apparaten, ruilde Lavi de sd-kaart om. Dat bleek niets op te lossen, na meerdere malen een nieuwe SanDisk-kaart te hebben geprobeerd wisselde de fotograaf zelfs zijn Leica M9 in voor een nieuw exemplaar.

Ook dat bleek niet de oplossing, zo kwam Levi er na een shoot achter dat zijn foto's wel werden weggeschreven, maar dat de bestanden 0KB groot waren en dus geen enkele informatie bevatten.

Lavi ging zelf op onderzoek en vond meerdere gebruikers met dezelfde problemen. De problemen doen zich voor met de nieuwste versies van de SanDisk-geheugenkaarten.

Nadat Lavi zijn beklag deed op internet heeft Leica gereageerd en het probleem toegegeven. Op de Leica-website is echter nog niets gepubliceerd over het fenomeen. In een reactie aan de fotograaf en op Facebook zegt de camerafabrikant zegt samen met SanDisk te onderzoeken waar de oorzaak ligt.

Zodra de oorzaak van het probleem is vastgesteld en er een oplossing beschikbaar is belooft Leica dit te communiceren via haar website.

Leica M9

afbeelding van Henri

Slordig dat Leica geen waarschuwing op haar site zet!
Niks erger dan verloren gegane foto's!!!