Intieme portretten van mensen met een oogafwijking

Private Eyes - Maartje Brockbernd

Fabienne Keijzer 1244 0
Je ogen zijn een weerspiegeling van je ziel en zijn daarom enorm persoonlijk. Geen enkel paar ogen is identiek en hetzelfde, bijna elk oog heeft wel een afwijking. Maartje Brockbernd raakte geïnspireerd door de oogafwijking en maakte er een prachtige fotoserie over.

Private Eyes door Maartje Brockbernd

De oogafwijking vormt de rode draad in de serie ‘Private Eyes’ van Maartje Brockbernd.  In de intieme fotoserie, waarvoor het Erwin Olaf portret van Johan Cruijff als inspiratiebron diende, worden personen met een oogafwijking op een mooie wijze geportretteerd. Met dit project is Maartje tevens afgestudeerd aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Vroeger loenste ze zelf, maar daar zie je nu niks meer van, behalve als ze moe is. Ze ging voor Private Eyes opzoek naar mensen, jong en oud, die scheel kijken, loensen of blind zijn of twee verschillende kleuren ogen hebben. Het resultaat is een prachtige fotoserie waarbij je de personen recht in de ogen aankijkt en de afwijking goed kunt zien. 

Private Eyes Copyright Maartje BrockberndPrivate Eyes Copyright Maartje BrockberndPrivate Eyes Copyright Maartje BrockberndPrivate Eyes Copyright Maartje BrockberndPrivate Eyes Copyright Maartje Brockbernd

Fotografie Maartje Brockbernd

Het Private Eyes project is nog niet afgerond, Maartje Brockbernd wil het graag uitbreiden tot wel honderd portretten. Ben jij of ken jij iemand met een oogafwijking en wil je door Maartje gefotografeerd worden? Dan kun je via deze link contact met haar opnemen. Het werk van Maartje is momenteel te bewonderen in café restaurant Merz in Dordrecht. 

Lees ook: In Your Eyes – Marcel Kolenbrander

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne