Italiaans bedrijf komt met aangepaste Nikoncamera

PrismaLuceLab lanceert Nikon D5500a voor astrofotografie

Redactie DIGIFO... 2446 1
Het Italiaanse bedrijf PrismaLuceLab komt met een speciale, gemodificeerde versie van de Nikon D5500. De D5500a beschikt over een speciaal dat de sensor koelt, speciaal voor astrofotografie.

Door de sensor van de camera te koelen, produceert de camera minder ruis bij langere sluitertijden, waardoor deze aanzienlijk betere foto's kan maken. De camera beschikt over een koelbox aan die achterkant die beschikt over twee Peltier koelcellen, die de sensor wel tot 27 graden Celcius kunnen afkoelen. Om vocht in de camera te voorkomen beschikt de D5500a ook over een anti-dauwsysteem zodat er geen druppels ontstaan tijdens het afkloelen. Verder beschikt het koelsysteem over een dsiplay die de huidige temperatuur laat zien, net als de doeltemperatuur, snelheid van de ventilator en intensiteit van het anti-dauwsysteem.Nikon D5500a Verschil in ruis met het koelsysteem aan en uit. Iso6400.

Nikon D5500a Voorbeeldfoto gemaakt met de D5500a 
Lees ook: Adembenemende Bubble-foto van NASA

Nikon D5500 vs Nikon D5500a

Naast de grote koelbox die aan de D5500a bevestigd zit, zijn er nog een paar aanpassingen om de camera te optimaliseren voor astrofotografie. Zo is de filter voor de sensor vervangen voor één die extra gevoelig is, met name in voor rode golflengtes, en is de camera te gebruiken met externe accu, om zoveel mogelijk zelf in de hand te hebben. Ook is de D5500a een stuk uitgebreider te gebruiken zonder deze aan een computer te hoeven koppelen. Zo kan je bijvoorbeeld de camera instellen op het maken van 20 foto's met een sluitertijd van 300 seconde en vervolgens direct 25 foto's met een sluitertijd van 900 seconde.

De Nikon D5500a is verkrijgbaar via de website van PrismaLuceLab voor € 2.190,-

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Ed Dus

Zonder controle de Italiaanse site door Google translate getrokken?
Lees de tekst nog eens na.