Prijswinnaars Maand van de Fotografie

Redactie 563 0
Gouda stond in november de hele maand in het teken van de fotografie. Susanne Middelberg ontving de Stadprijs voor haar fotoserie "Dierbaar Verlies". Ook werden de originaliteitsprijs en publieksprijs uitgereikt.

Het bestuur van de Stichting Maand van de Fotografie koos unaniem voor de inzending van Suzanne Middelberg vanwege de perfecte techniek en de intense zeggingskracht van de portretten. De Haagse fotografe ontving als prijs een stalen object uit het atelier van Menno Meijer, gemaakt door Jantien van den Broek.

In de fotoserie 'Dierbaar Verlies' portretteert Middelberg op symbolische wijze verlies. Telkens
is zij op zoek naar kleine, maar veelzeggende nuances in gezichtsuitdrukking en lichaamstaal.
De geportretteerden houden een onderwerp vast, dat symbool staat voor het verlies van deze persoon.

Originaliteitsprijs
De eerste MvdF-award, een kunstwerk van Kees Hendriks, ging naar Iris Loonen. De Goudse fotografe verraste de jury met haar humoristische en kunstzinnige verbeelding van spreekwoorden. In haar ge├źnsceneerde beelden zoekt zij de grens op tussen realiteit en fictie.

Publieksprijs
De publieksprijs voor de best ingezonden amateurfoto is gewonnen door Arjan Koetsier. Hij is gespecialiseerd in studio- en reisfotografie. Foto's van Koetsier werden eerder in het National Geographic Magazine gepubliceerd.


Foto: Suzanne Middelberg (uit de serie Dierbaar Verlies)


Foto: Iris Loonen (uit de serie Spreekwoord)


Foto: Arjan Koetsier

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie