Pride Photo Award: seksuele- en genderdiversiteit als thema

Jasper van Bladel 3856 0
De Pride Photo Award wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is een fotowedstrijd waarin het thema seksuele- en genderdiversiteit terugkomt. Inzenden kan nog tot en met 30 juni. Een internationale vakjury kiest de winnende foto's.

De Pride Photo Award is een fotowedstrijd met een zeer specifiek thema. De jury zoekt foto's die te maken hebben met het thema seksuele- en genderdiversiteit. Het gaat dus om beelden die diversiteit binnen de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendergemeenschap laten zien. De foto's moeten mensen volgens de jury aan het denken zetten over de traditionele denkbeelden rond mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Vier categorie├źn

Iedere fotograaf die passende beelden denkt te hebben mag die inzenden voor de Pride Photo Award. Dat kan tot en met 30 juni. Er zijn vier categorie├źn: documentair, gender, open en chameleons/double life.

Vakjury

Een vakjury gaat zich over de inzendingen buigen. Die jury bestaat uit kunstenaar Paul Mpagi Sepuya, fotokenner en Agence Vu-oprichter Christian Caujolle, curator Pawel Leszkowicz en chef beeld Renata Ferri van lo Donna, het wekelijkse magazine van de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Tentoonstelling

De foto's die uiteindelijk winnen worden van 28 september tot 28 oktober tentoongesteld in de Oude Kerk in Amsterdam.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper