Pride Photo Award open voor inzending

Redactie 2108 0
Het duurde even, maar de Pride Photo Award 2011 is nu echt open voor inzending. Van 1 april tot 30 juni 2011 kun je werk inzenden voor werelds eerste internationale fotowedstrijd over diversiteit en sekse.

De Pride Photo Award wil laten zien dat er meer is dan de stereotype beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid en van LGBT’s (lesbisch, gay, biseksueel en transgender). Dennis Boutkan, voorzitter Pride Photo Award en voorzitter COC Amsterdam licht het doel van de wedstrijd toe: ‘De meeste mensen hebben een traditioneel beeld van mannelijkheid en vrouwelijkheid: je moet een ‘echte man’ zijn, of een ‘echte vrouw’. Pride Photo Award laat zien dat gender evenveel variaties kent als er mensen zijn.’ 

'Straight back at you'

Daarom worden fotografen gevraagd werk in te sturen die de andere kant van het traditionele beeld van gender laten zien. Het thema van 2011 is ‘Straight back at you’: de manier waarop de omgeving in zowel positieve als negatieve zin reageert op mensen die ‘anders zijn’. De organisatie heeft voor dit thema gekozen na de aanhoudende berichten over pesten en agressie tegen LGBT’s in Nederland.?

Tentoonstelling

Een jury van internationale experts selecteert de beste foto’s. Foam Amsterdam stelt de expositie samen, die in september opent in Amsterdam West.? Een eerste expositie als voorproefje, op basis van bestaand fotomateriaal, vond begin 2010 plaats in Amsterdam. In dit filmpje zie je hoe fotografen aan de slag gingen om de diversiteit in gender en sekse te tonen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie