Preview: Sigma 35mm 1.4 DG HSM

Preview: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Julian 4680 0
Wil je een 35mm f/1.4 op je fullframe-dslr, dan had je tot nu toe keuze uit een merkeigen objectief, of de varianten van Samyang en Carl Zeiss zonder autofocus. Sigma brengt daar met de 35mm f/1.4 DG HSM verandering in.

Sigma heeft al een hoogwaardige 50mm en 85mm f/1.4 voor fullframe, daar komt nu de 35mm f/1.4 bij. De objectievenmaker belooft uitstekende optische prestaties. Een FLD-element en vier SLD-elementen moeten voor correctie van chromatische aberraties zorgen.

Prototype van de nieuwe Sigma 35mm
Prototype van de nieuwe Sigma 35mm f/1.4, te zien op de Photokina

Constructie

In totaal zijn er 13 elementen in 11 groepen gebruikt voor de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM. De minimale diafargmaopening is f/16 en de filtermaat is 67mm. Scherpstellen kan vanaf 30 cm (gemeten vanaf het sensoroppervlak). Het diafragma bestaat uit negen afgeronde lamellen, die voor een zachte achtergrondonscherpte moeten zorgen.

Sigma 35mm 1.4

HSM

Sigma's Super Multi-Layer Coating moet flare en ghosting tegengaan en zorgen voor foto's met hoog contrast. De HSM-scherpstelmotor laat je stil en snel scherpstellen. Je kunt ten alle tijde correcties uitvoeren via handmatige scherpstelling.

De lensvatting is opgetrokken uit het duurzame messing. Het materiaal is ook nog eens speciaal behandeld zodat het lang meegaat, aldus Sigma. De Sigma 35mm f/1.4 DG HSM meet 77 x 94mm, het gewicht is nog niet bekend.

Art

Sigma plaatst de nieuwe 35mm f/1.4 in de Art-lijn, dat wordt aangegeven met een A op de behuizing van het objectief.

Prijs en verkrijgbaarheid

Een prijskaartje moet nog bekendgemaakt worden. Ook geeft Sigma in het persbericht nog niet aan voor welke vattingen het autofocusobjectief beschikbaar komt. We verwachten in ieder geval varianten voor Canon en Nikon.

Sigma 35mm 1.4