Preview: Samsung NX1100, nieuwe NX-instapper

jesse kraal 2508 1
Samsung heeft haar nieuwe instapper van de NX-lijn officieel geïntroduceerd. Ruim voor de introductie verschenen de specificaties van het nieuwe toestel al op de website van de fabrikant. Ten opzichte van voorganger NX1000 is er niet veel veranderd.

Net als alle huidige NX-camera's, vind je in de NX1100 de bekende 20,3-megapixel aps-c-sensor terug. Deze heeft een bereik van iso 100-12800 en is eveneens in staat om 1080p video vast te leggen met 30 frames per seconde. Foto's in volledige resolutie kunnen maximaal acht keer per seconde worden gemaakt met een maximum van acht (raw) of elf (jpg) beelden.

NX1100 front

1-op1

De behuizing lijkt 1-op-1 overgenomen van zijn voorganger, het typeplaatje daargelaten. De compacte behuizing biedt plaats aan een 3-inchscherm met een resolutie van 921.000 beeldpunten. Samsung maakt voor de instapper gebruik van lcd-techniek, zijn duurdere broertjes profiteren van amoled-schermen. Samsung heeft er voor gekozen geen flitser te integreren in de behuizing maar een los exemplaar, de SEF8A, standaard mee te leveren. Dankzij de standaard flitsschoen is het ook mogelijk om grotere reportageflitsers te gebruiken.

Standaard zal de NX1100 geleverd worden met een 20-50mm-kitobjectief. Deze is in tegenstelling tot de 18-55mm van Samsung niet voorzien van optische stabilisatie. Daarentegen is het objectief in- en uit te schuiven zodat je de camera compact kunt opbergen. Uiteraard is het objectief voorzien van i-Fucntion, de slimme functie die Samsung gebruikt om met de ring op het objectief snel verschillende instellingen aan te passen.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX1100 is vanaf nu te koop voor een adviesprijs van 599 euro. Voor dat bedrag krijg je ook een 20-50mm-objectief en compact flitsertje. De camera is beschikbaar in zwart en wit.

Samsung NX1100 back

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van SK

Jammer dat Samsung zoveel bodies uitbrengt. Ze mogen weleens wat meer aandacht besteden aan de objectieven. Breng wat mooi lichtsterk glas uit :)