Preview: Pentax SMC-DA 35mm f/2.4 AL

Julian 853 0
Pentax komt met een nieuw, lichtgewicht prime-objectief voor een klein budget. De SMC-DA 35mm 1:2.4 AL weegt 124 gram. Een hybride asferisch element moet voor goede optische prestaties zorgen.

Het objectief is geschikt voor Pentax-dslr’s met aps-c-sensor. De effectieve beeldhoek komt op deze camera’s ongeveer overeen met een 50mm standaardobjectief. De nieuwe SMC-DA 35mm f/2.4 AL blinkt vooral uit met zijn lage gewicht van 124 gram.

Optische constructie

De prime is opgebouwd uit zes lenselementen in vijf groepen en is voorzien van een hybride asferisch element. Dit stukje glas moet voor hoge beeldkwaliteit zorgen, met goede scherpte van hoek tot hoek en hoog contrast, ook bij grote diafragmaopeningen. Een ‘Pentax-original Super Protect’ moet ongewenste lichtinval tegengaan. De minimale scherpstelafstand bedraagt 30 centimeter.

Prijs en beschikbaarheid

Pentax brengt de SMC-DA 35mm f/2.4 AL in oktober op de markt voor een adviesprijs van 180 Engelse ponden of 220 Amerikaanse dollars. In Japan kan het objectief van twaalf verschillende kleuren worden voorzien, als je de prime aanschaft in combinatie met een Pentax K-r.