Preview: Panasonic Lumix G 45-150mm f/4-5.6

jesse kraal 1781 0
Tegelijk met de G5 komt Panaosonic ook met een nieuw objectief voor deze en andere Lumix G-camera's. De 45-150mm f/4-5.6 is een compact teleobjectief met optische stabilisatie en interne scherpstelling. Er komt zowel een zilveren als een zwarte variant.

Panasonic's nieuwe Lumix G 45-150mm f/4-5.6 heeft een brandpuntsafstand equivalent aan 90-300mm op een kleinbeeldcamera. Daarmee is deze volgens Panasonic uitstekend geschikt voor sport- of natuurfotografie. Optische stabilisatie helpt je bewegingsonscherpte tot een minimum te beperken.

Constructie

De constructie bestaat uit twaalf elementen in negen groepen. Van die elementen zijn er twee asferisch van vorm, een andere element krijgt de benaming UHR (Ultra High Refractive Index). Deze moet chromatische aberraties tegengaan. De scherpstelling is intern en wordt aangedreven door een volgens Panasonic snelle stappenmotor. De bokeh zou aangenaam moeten zijn door zeven afgeronde diafragmalamellen.

Prijs en beschikbaarheid

Het objectief komt zowel in het zwart als in metaalkleur, een prijs en levertijd zijn op dit moment nog niet bekend.

Panasonic 45-150

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse