Preview: Olympus Stylus SH-2

Julian 2075 0
Olympus introduceert de Stylus SH-2. Net als zijn voorganger beschikt de compactcamera met retro-uiterlijk over een 16-megapixelsensor met vijf-assige beeldstabilisatie en 24x optische zoom. Nieuw is de mogelijkheid om in raw te fotograferen.

De behuizing van de Olympus Stylus SH-2 is geïnspireerd op de PEN-modellen van de fabrikant. In de behuizing zit een 1/2.3-inchsensor met 16-megapixelresolutie en vijf-assige beeldstabilisatie. Net als de Stylus SH-1 beschikt het nieuwe model over 24x optische zoom, met een bereik van 24-600mm in kleinbeeldequivalent en een maximale diafragmaopening van f/3.0-6.9.

Olympus Stylus SH-2

Olympus voorziet de camera van diverse slimme functies en mogelijkheden die we kennen uit de OM-D- en PEN-camera's. Wifi is geintegreerd in de behuizing, je krijgt de beschikking over Art-filters en kunt gebruikmaken van 'Live Composite' voor het vastleggen van sterrenhemels of vuurwerk.

Filmen kan in 1080p-resolutie met 60 beelden per seconde. Ook is er een time-lapse-functie aanwezig. Nieuw is de mogelijkheid om in raw te fotograferen. Bij de Stylus SH-1 ontbrak die mogelijkheid. Het 3-inch touchscreen van de Olympus Stylus SH-2 beschikt over 460.000 beeldpunten. De behuizing is gemaakt van een magnesium-legering en afgewerkt met metaal en kunstleer.

Olympus Stylus SH-2 back

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf half maart ligt de Olympus Stylus SH-2 in de winkels voor een adviesprijs van 299 euro. De camera komt beschikbaar in een zwarte en zilveren uitvoering. Ook komen er diverse klassieke draagriemen en hoezen beschikbaar voor de camera.

Stylus SH-2