Preview: Nikon Coolpix S800c met Android 2.3

Julian 3016 2
Instagram en Angry Brids op je camera? Met de nieuwe Nikon Coolpix S800c is het mogelijk. De compactcamera met 3,5-inch oled-touchscreen draait op Android 2.3 en geeft volledige toegang tot de Google Play Store.

In de Nikon Coolpix S800c vind je een 16-megapixel cmos-sensor (1/2.3-inch), gps, 10x optische zoom met bereik van 25 tot 250mm en beeldstabilisatie in de lens. Een Expeed C2-processor zorgt voor de verwerking van de beelden en stelt je in staat met maximaal 8 fps te schieten.

Filmen kan in 1080p-resolutie met 30 beelden per seconde. Je kunt de snelheid opvoeren naar 120 bps in vga-modus (640x480 pixels) en 240 bps in resolutie van 320 x 240 pixels.

Nikon Coolpix S800c

Volledige Android-versie

Tot zover de 'gewone' specificaties. Wat de S800c uniek maakt is dat het toestel op een volledige versie van Android draait. Nikon heeft niet voor de nieuwste versie gekozen, Android 2.3 stamt uit 2010. Je krijgt wel volledige toegang tot de Google Play-store en de meeste apps zijn compatible met deze Android-versie, die ook op veel (budget)telefoons nog gangbaar is.

Nikon S800c

Wifi is aanwezig in het toestel om verbinding te maken met het internet. Bellen met de camera kan overigens niet. Het toestel beschikt over 1,7GB intern geheugen voor foto's en films. Daarnaast is er 680MB beschikbaar voor apps. Uiteraard kun je het geheugen uitbreiden met een sd/sdhc-kaart.

Mogelijkheden?

Op de Coolpix S800c kun je dus dezelfde apps draaien als op je smartphone. Of dat nou Facebook, Instagram, Angry Birds of Song Pop is. Met name de mogelijkheden om diverse filterapps en fotobewerkingsprogramma's direct op je camera te installeren lijken interessant te worden.

Daarnaast biedt de Android-ondersteuning mogelijkheden voor externe ontwikkelaars. Voor diverse camera's zijn er firmware-hacks beschikbaar, zoals Magic Lantern voor Canon-dslr's. Met volledige app-ondersteuning is het waarschijnlijk veel eenvoudiger om nieuwe functies toe te voegen aan de camera.

Nikon S800c wit

3,5-inch oled-touchscreen

Je bedient de Nikon Coolpix S800c vrijwel volledig via het 3,5-inch oled-touchscreen. Volgens de fabrikant is het scherm net zo gevoelig als de beste smartphones. Het breedbeeldscherm telt 819.000 beeldpunten.

Nikon S800c scherm

Batterij

Een minpuntje lijkt de batterij te worden. Volgens de specificaties kun je 140 foto's maken met een volle acculading. Geen indrukwekkende cijfers. Maak je ondertussen nog flink gebruik van wat apps, dan zul je dit getal waarschijnlijk nog naar beneden bij moeten stellen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Vanaf 27 september ligt de Nikon Coolpix S800c in de winkels. Je hebt de keuze uit wit of zwart. Er hangt een prijskaartje van 399 euro aan de camera.

afbeelding van video

De Video is verwijderd door de gebruiker

afbeelding van jesse kraal

Bedankt voor je reactie, zojuist deed de video het nog, maar nu is deze inderdaad niet meer te bekijken. Hij was oorspronkelijk online gezet door Nikon SA (Zuid Afrika), wellicht zat er foutieve informatie in.