Preview: Hasselblad H5D digitale middenformaatcamera

jesse kraal 2724 0
Op de Photokina zal Hasselblad het publiek voor het eerst kennis laten maken met de Hasselblad H5D. Deze middenformaatcamera met autofocus is echter nu al officieel aangekondigd al brengt de Zweedse fabrikant slechts wat summiere informatie naar buiten.

Naast het klassieke V-systeem voert Hasselblad nu tien jaar het H-systeem. In 2002 lanceerde de camerafabrikant op de Photokina een middenformaatcamera met autofocus. Daarnaast was er bij dit toestel al vanaf het begin rekening gehouden met het gebruik van digitale achterwanden. Het systeem is dan ook geliefd bij veel professionele fotostudio's en studiofotografen.

Hasselblad H5D

Verbeteringen

Het nieuwste model, de Hasselblad H5D, heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo kun je nu met gecomprimeerde raw-bestanden werken voor een snellere workflow en is de autofocus verbeterd. Ook op ergonomisch gebied belooft Hasselblad de nodige verbeteringen. Op de Photokina verwachten we de volledige specificaties van het nieuwe toestel te krijgen, dat beschikbaar komt met een 40, 50 of 60 megapixelachterwand of met de 50 of 200 megapixel multishot-achterwand.

Hasselblad H5D

Nieuwe groothoek

Tegelijk met de H5D, introduceert Hasselblad ook een nieuwe ultragroothoekobjectief. Deze 24mm f/4.8 heeft een beeldhoek vergelijkbaar met een 17mm-objectief op een kleinbeeldcamera. Ook van dit objectief ontbreken verdere details.

Hasselblad 24mm

Persconferentie

DIGIFOTO Pro is 18 september aanwezig bij de persconferentie van Hasselblad tijdens de Photokina. We houden je op de hoogte!

Hasselblad Photokina 2012

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse