Canon Powershot N, revolutaire compactcamera

Preview: Canon Powershot N

jesse kraal 4620 0
Wie dacht dat alle camera's op elkaar lijken, moet eens naar deze nieuwe compactcamera van Canon kijken. De Powershot N is anders dan alles wat we eerder hebben gezien. Een boven- of onderkant heeft het toestel niet, wel is er een handig kantelbaar scherm en slimme bediening.

Canon's Powershot N is een bijna vierkant toestel, met aan de voorkant, precies in het midden, een zoomobjectief. Rondom het objectief zitten ringen waarmee je kunt in- en uitzoomen en kunt afdrukken. De ontspanknop is dus niet langer een klein knopje, maar een grote ring die je vanaf elke kant gemakkelijk kunt bereiken.

Een echte boven- of onderkant heeft het toestel dan ook niet, je houdt hem gewoon zo als dat je het beste uit komt. Het scherm kun je kantelen, zodat je vanuit elke hoek goed beeld hebt. Een touchscreen voorkomt dat het toestel bezaaid is met knoppen en houdt de bediening simpel.

Revolutionair uiterlijk, beproefde techniek

De techniek achter deze bijzondere camera is overigens iets minder revolutionair dan het uiterlijk. Het objectief heeft 8x-optische zoom, een effectief bereik van 28-288mm en optische stabilisatie. De sensor is een kleine 12-megapixel cmos-sensor, voorzien van Canon's backlit HS-technologie. Filmen kan met de Powershot N in 720p.

Prijs en beschikbaarheid

De PowerShot N is beschikbaar vanaf eind april en heeft een adviesverkoopprijs van 329 euro.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse