Preview: Canon EOS-1D Mark III

Redactie 430 0
De superprofessionele, veeleisende fotograaf die geen tienduizend euro of meer in de portemonnee voor een Mamiya of Leica heeft, kent eigenlijk maar twee opties: of je koopt de jaar oude Nikon D2X, of je koopt de nieuwe Canon EOS-1D Mark III

Je krijgt met de Canon vervolgens een 10,1-megapixelsensor, een 14-bitbeeldprocessor (Digic III), een repeteersnelheid van 8 à 9 foto's per seconde en een buffergeheugen voor 110 hoogresolutie-jpeg's of 30 raw's.
Ter vergelijking: de Nikon D2Xs blijft steken bij vijf beelden per seconde in de volle 12-megapixelresolutie en haalt alleen acht beelden per seconde in verkleinde 6,8-megapixelfoto's. Het buffergeheugen van de D2Xs houdt het in volwaardig raw 16 foto's achtereen vol en moet dan wegschrijven naar de verwisselbare geheugenkaart.

De EOS-1D Mark III is 's werelds snelste digitale camera en biedt gebruikers bovendien Live View op zijn 3-inchbeeldscherm en een iso-waarde die buiten de standaard 100 tot 3200 ISO kan worden verruimd tot iso 50 en 6400.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie