Pretec breekt records met eerste SDXC- en snelste CF-kaart

Redactie 613 0
Pretec komt met de snelste CompactFlash-kaart tot nu toe. De nieuwe 666x CF- kaart heeft een lees- en schrijfsnelheid van 100MB/s. Ook is de fabrikant de eerste met een SDXC-kaart.

De fabrikant benadert met lees- en schrijfsnelheden van  100MB/s  de hoogst haalbare snelheid van het CompactFlash medium. De theoretisch maximaal haalbare snelheid van de CF-techniek is 133MB/s.

De 666x CompactFlash kaarten liggen vanaf april in de winkel met verschillende opslagcapaciteiten van 4GB tot 64GB.

Daarnaast onthulde Pretec dat het als eerste op de markt komt met een SDXC-kaart. Het medium beschikt over 32GB opslagcapaciteit en kan lees- en schrijfsnelheden aan tot 50MB/s . Het is nog maar twee maanden geleden dat SDXC als officiële standaard werd geïntroduceerd.

Met het nieuwe formaat kunnen de fabrikanten voorlopig even vooruit. In theorie kunnen SDXC kaarten een opslagcapaciteit van 2TB en snelheden van 300MB/s halen.

Er zijn overigens momenteel nog geen camera's op de markt die het nieuwe SDXC-formaat ondersteunen. Ook de snelheid van de 666x CompactFlash-kaart wordt nog niet ondersteund door huidige camera's.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie