Presidentsvrouw Mugabe slaat in op fotograaf

Julian 570 0
Een fotograaf van de Sunday Times heeft in Hongkong rake klappen opgevangen van Grace Mugabe, vrouw van de president van Zimbabwe. De 42-jarige Richard Jones hield snij- en schaafwonden over aan de aanval.

De 43-jarige Grace Mugabe die bekend staat als ‘First Shopper of Zimbabwe’ werd vorige week door Sunday Times-fotograaf Richard Jones gespot in Hongkong. Toen de presidentsvrouw door had dat ze gevolgd werd, beviel ze haar lijfwacht de fotograaf aan te vallen. Terwijl deze Jones’ zijn camera probeerde afhandig te maken, mengde Mugabe zich in de worsteling. “De lijfwacht hield hem vast, terwijl zij schreeuwend met haar vuisten het gezicht van de fotograaf bewerkte.” Aldus een toerist, die het incident zag plaatsvinden.

Tijdens het gevecht kwamen meer lijfwachten vanuit het hotel toegesneld, maar deze werden tegengehouden door beveiligingspersoneel van een nabijgelegen gebouw. Mugabe vluchtte de hoek om en stuitte daar op een tweede fotograaf, Tim O’Rourke. Hij maakte een aantal foto’s, voor dat ze ook hem te lijf ging.

Het incident is waarschijnlijk vastgelegd op naburige beveiligingscamera’s. De lokale politie neemt de zaak serieus op en heeft een onderzoek ingesteld. Wel is het onduidelijk wat voor maatregelen de autoriteiten in Hongkong kunnen nemen. Mugabe is inmiddels naar huis teruggekeerd en kan zich beroepen op haar diplomatieke onschendbaarheid.