Praktijkboek digitale spiegelreflexcamera

Redactie 645 0
'Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera' is een nieuw boek van Jeroen Horlings. Het is een veelzijdige en prettig lezende uitgave. Maar WINMAG-recensent Peter Gooijer maakt wel enkele kanttekeningen.

Het boek behandelt, zoals de naam aangeeft, uitsluitend het gebruik van de digitale reflexcamera, die de afgelopen jaren met een sterke opmars bezig is. Nog maar drie jaar geleden nauwelijks betaalbaar voor de amateur, is dit type camera in snel tempo de fotograferende wereld aan het veroveren.

Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera
Door: Jeroen Horlings:
Uitgeverij: Pearson Education Benelux
Datum: maart 2006
ISBN: 90-430-1236- X
Prijs: € 24,95
Fotograferen met een digitale reflex en het nabewerken op de computer vraagt wel wat kennis en kunde; dit boek voldoet daarom aan een even snel groeiende vraag.

Het is in alle opzichten een modern boek: fris, kleurig, met veel foto's en relatief weinig tekst. Het leest gemakkelijk en snel, het taalgebruik en de informatie is vlot, en vooral gericht op beginners, maar hier en daar wordt toch enige basiskennis verondersteld.

Tips en trucs
De inhoud is redelijk compleet en afwisselend; in ruim 200 pagina's komen diverse merken camera's aan bod, en worden  lenzen, accessoires, geheugenkaartjes, maar ook verschillende technieken, tips en trucs behandeld. 'Experts' geven een kijkje in hun digitale keuken en tenslotte komt ook de bewerking van de digitale fotobestanden aan de orde, inclusief Raw.
Door het grote scala aan onderwerpen, en de keuze voor snelle korte teksten, worden veel zaken slechts oppervlakkig behandeld. Het is soms niet veel meer dan een kennismaking, wie meer wil weten is op andere bronnen aangewezen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie