Praktica onderwatercompact voor 70 euro

Julian 1073 0
Praktica lanceert de DPix 5000WP. Een 5-megapixel compactcamera die probleemloos kopje onder kan. Voor een adviesprijs van net geen 70 euro krijg je een minuscule 1/3.2-inch cmos-sensor en een 720p-filmfunctie.

Hoever de DPix 5000WP precies onder water kan geeft Praktica niet aan in de specificaties. Wel laat de fabrikant weten dat de camera voldoet aan de IPX8 standaard. Dat wil zeggen dat de camera minimaal een meter diep onder water gebruikt mag worden.

De DPix 5000WP beschikt over een 5-megapixel 1/3.2-inch cmos – formaatje cameratelefoon –, vijf scèneopties en net zoveel witbalansinstellingen. Belichting wordt automatisch geregeld, wel kun je tot twee stops (+/-) corrigeren. Filmen doet de camera in 720p-resolutie met 30 fps.

Fixed Focus

Het objectief heeft een vast brandpunt en is ‘fixed-focus’, scherpstellen is dus niet nodig. Stroom haalt de Praktica DPix uit twee AAA batterijen. Foto’s kunnen bekeken worden op een 2.5-inch scherm, hoeveel beeldpunten het display bevat wordt niet vermeld.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de goedkope onderwatercamera op de markt komt is nog niet bekend. Wel staat camera al in de lijst bij Amazon.de, voor een adviesprijs van 69,90 euro.