Prada Foundation opent extra gallery in Milaan

Prada Foundation opent extra gallery in Milaan

Jasper van Bladel 571 0
De Prada Foundation opent een nieuwe gallery in het bekende Milanese winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II. In de openingstentoonstelling is werk te zien van veertien fotografen.

Volgende maand gaat de nieuwe gallery in het roemruchte winkelcentrum open. Galleria Vittorio Emanuele II is het oudste winkelcentrum van Milaan en wereldwijd bekend om haar grandeur. Het opende in 1877. De gallery heet Osservatorio en beslaat delen van de vijfde en zesde verdieping van het winkelcentrum.

Ontwikkelingen

Volgens Prada zal de nieuwe gallery een plek zijn waar trends en ontwikkelingen binnen de hedendaagse fotografie worden onderzocht. De werken in Osservatorio zullen geen deel uitmaken van de normale collectie van de Prada Foundation. De openingstentoonstelling laat werk van veertien fotografen zien en heet ‘Give Me Yesterday’. Opgenomen is onder meer werk van Ryan McGinley, Joanna Piotrowska en Melanie Bonajo.

Vorig jaar openden Miuccia Prada en Patrizio Bertelli al een gigantisch kunstcomplex in Milaan, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Foto: Gary Ullah

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper