Teaser van film over vliegvissen

Prachtige teaser van film over vliegvissen toont een schitterend Alaska

Nadja Geskus 788 0
De mannen van de North 40 Fly Shop komen binnenkort met een prachtige nieuwe film 'The Lost Places'. Ze verkennen Brits Columbia en reizen af naar de meest wildste, ongerepte plaatsen in Noord-Amerika om te gaan vliegvissen op onder andere stierenforellen. Om je alvast een beetje lekker te maken voor de prachtige film, kwamen ze afgelopen week met een prachtige teaser!

Vliegvissen

Vliegvissen is vissen waarbij gebruik wordt gemaakt van met de hand gemaakte vliegen. De vliegen worden met de hand geknoopt waarbij gebruik wordt gemaakt van onder andere veren en dierlijk haar. Maar soms worden er ook andere materialen gebruikt als kralen of spiegeltjes. Als de vlieg af is wordt hij op een bepaalde manier vastgeknoopt aan de haak, waardoor het lijkt alsof het net echt aas is. Althans, voor de vis dan. Deze techniek ontstond in Schotland en het noorden van Engeland. De techniek werd als eerst gebruikt voor het vissen in rotsachtige rivieren, waar het water erg snel stroomde. In de tweede helft van de 19e eeuw werd de vistechniek verder ontwikkeld door de komst van vliegvisclubs en een aantal visboeken. In de boeken werd uitgelegd hoe je de vliegen moest binden en verschillende technieken. Hoewel de techniek vroeger voornamelijk gebruikt werd voor het vangen van forel en zalm, wordt hij tegenwoordig ook gebruikt bij de vangst van snoek, baars en karper en ook bij het vangen van een aantal zoutwatervissen. 

Teaser van film over vliegvissen

Film

Om eens aan te tonen wat er nu zo interessant is aan vliegvissen, maakte de North 40 Fly Shop een prachtige film genaamd 'The Lost Places'. De video is echter nog niet uit, maar afgelopen week werd er wel al een mooie teaser geplaatst. Je krijgt direct zin om de complete film te zien! Op de website van de North 40 Fly Shop kun je je opgeven voor de nieuwsbrief, waarbij je op de hoogte wordt gehouden als de film uit is. 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja