Prachtige oude Kodak reclame

Prachtige oude Kodak reclame

Nadja Geskus 923 0
Hoewel de camera’s natuurlijk al van een hele andere kwaliteit waren in de late jaren ‘60, werd er ook een heel andere manier van reclamemaken toegepast. Het is leuk om af en toe eens een oude camera reclame terug te zien en de techniek van toen te bekijken.

Kodak Flashcube

De Flashcube was een innovatie van Kodak van de late jaren ’60. Ze vonden een manier om hun Instamatic cameralijn te upgraden, waarbij ze de flitser vervingen door de Flashcube. Er zaten vier flitslampen in, waardoor je vier foto’s kon maken met flits voordat je de Flashcube moest vervangen. Na elke flits draait de Flashcube 90 graden, zodat je automatisch de nieuwe flits kunt gebruiken. Een grote upgrade gezien je eerder maar één foto kon maken. Vandaag de dag gaat het natuurlijk allemaal veel gemakkelijker.

Prachtige oude Kodak reclame

Reclame

Het is prachtig om een oude reclame van zo’n uitvinding te zien. De gehele sfeer is natuurlijk retro. De muziek, de manier van dansen. Alles is anders. Zelfs de manier waarop ze het product aanprijzen. Ken jij nog meer van dit soort prachtige reclames?

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja