Prachtige foto's gemaakt door een astronaut

Prachtige foto's gemaakt door een astronaut

Daan de Winter 1599 0
Scott Kelly is astronaut, maar hij kan ook zo als fotograaf aan de slag. Dat blijkt wel uit de foto's die hij tijdens een jaar in de ruimte heeft gemaakt.

Het verblijf van Scott op het International Space Station zit er dinsdag 1 maart na maar liefst 342 dagen op. Hij heeft daarmee een record te pakken, want nooit eerder bracht een Amerikaanse astronaut zo lang door op het ruimtestation. Indrukwekkend, en dat mag ook gerust worden gezegd over de vele foto's die hij vanuit het ISS maakte.

Indrukwekkende reisfoto's

National Geographic heeft de mooiste ruimtefoto's van Scott op een rijtje gezet. De meeste foto's schoot hij met een Nikon D4. Hij werkte met lenzen die op aarde onder andere door sportfotografen worden gebruikt.

Patrick Witty, deputy director of photography bij National Geographic, is lovend over de foto's van de 52-jarige astronaut. 'Ze zijn zeer opvallend en ontzettend artistiek', vindt hij. 'Het is moeilijk te geloven dat ze door een astronaut zijn gemaakt in plaats van door een professionele fotograaf.'

Droom even weg bij deze schitterende beelden, die illustreren hoe prachtig de aarde en het universum kunnen zijn.


Shanghai en de rivier de Huangpu. 


Het Urmiameer in Iran. 


De zuidelijke Sahara in Egypte.

De rivier Diamantina in Australië. 

Foto's © Scott Kelly

afbeelding van Daan de Winter

Daan de Winter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daan