Portretteren met een grootformaat camera

Portretteren met een grootformaat camera

Nadja Geskus 1040 0
George Muncey en Jack Harries nemen elkaars portret met een grootformaat 5x4 camera. Ze willen met deze shoot kijken of het de moeite waard is om een extra grote camera mee te dragen tijdens zo’n shoot.

Grootformaat camera

In deze interessante video bespreken George Muncey en Jack Harries een aantal veel gestelde vragen rondom een grootformaat camera. Om de beurt maken ze portretten van elkaar. Ook legt George Muncey elke stap uit die wordt gemaakt wanneer ze fotograferen met een 4x5 grootformaat camera. Zo krijg je antwoorden op vragen als; waarom de negatieven zo duur zijn, waarom Muncey graag op dit formaat schiet en hoe je precies werkt met een grootformaat camera. Het is bijzonder interessant om te zien hoe groot een 35mm negatief nou eigenlijk is (mocht je deze nog nooit gezien hebben).

Portretteren met een grootformaat camera

Video

De video is geen directe tutorial, maar meer een luchtige benadering over grootformaat camera’s. Daarnaast is het leuk dat er een expert vertelt over grootformaat camera’s, maar ook een iets minder gespecialiseerde fotograaf aan de slag gaat met zo’n camera. Jack Harries vertelt zelfs dat hij altijd een beetje geïntimideerd is door een grootformaat camera en daardoor hier nooit echt mee durfde te schieten. De camera’s die ze gebruikte voor deze video zijn een Canham DLC45 en een Pentax 67. De video zelf is geschoten met een Sony A7s.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja