Portretten in gekleurd water

Portretten in gekleurd water

Nadja Geskus 1242 0
Claire Luxton is een Britse schilderes en fotografe. Ze maakt prachtige portretten in gekleurd water. Je blik wordt meteen getrokken naar deze kleurrijke beelden.

Claire Luxton

De Britse schilderes en fotografe Claire Luxton maakt prachtige portretten. Deze blauwharige dame is dan ook zeer getalenteerd en heeft een hekel aan stil zitten. Ze behaalde haar Bachelor diploma voor Fine Art in 2014 aan de Goldsmiths University en is sindsdien hard aan de weg aan het timmeren om haar plek in de kunstwereld te veroveren. Hoewel ze verschillende media gebruikt voor haar kunst, zijn schilderen en fotografie degene waar ze het meest plezier uit haalt. Haar fotografiewerk en schilderwerk lijkt redelijk op elkaar qua stijl. En soms, zoals in deze serie, combineert ze beide dan ook. Claire is geen vreemde in zowel de gallerie wereld als de mode wereld.

Prachtige portretten in water

Zelfportretten

De prachtige portretten die Claire maakt in het water zijn vaak zelfportretten. In de portretten speelt kleur een grote rol. ‘Mijn fotoshoots worden steeds complexer en soms zou ik willen dat er drie versies van mij bestonden. Zelfportretten zijn belangrijk voor mijn werk. Het is een uitdaging die me dwingt om te experimenteren en ik word naar richtingen geduwd die ik anders nooit zou hebben onderzocht,’ vertelt Claire.

De portretten die ze maakt zijn werkelijk fantastisch. Het contrast en de felle kleuren werken goed in haar beelden. Bekijk een selectie van haar werk hieronder en bekijk meer op haar Instagram, waar je blik direct wordt getrokken naar de intense ogen in haar portretten.

Prachtige portretten in water

Prachtige portretten in water

Prachtige portretten in water

Prachtige portretten in water

Foto’s gemaakt door Claire Luxton

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja