POPVIEW 2010 en Dennis Duijnhouwer

Julian 524 0
Noorderlicht Fotogalerie toont twee tentoonstellingen over popfotografie. In Popview 2010 is het werk van de genomineerden voor de Lex van Rossen Award te zien, daarnaast is er een solotentoonstelling met werk van Dennis Duijnhouwer.

Popview is een jaarlijkse foto-expositie en platform voor Europese popfotografie, verbonden aan de Lex van Rossen Award. Het platform geeft muziekfotografen onder de 35 jaar de kans om zich buiten de normale context van muziek- en nieuwsbladen, internet en artwork te profileren voor een internationaal publiek. De curatoren van Popview hebben in samenwerking met Noorderlicht een selectie gemaakt van tien jonge, talentvolle muziekfotografen. Graham Smith is inmiddels als winnaar uit de bus gekomen. Zijn werk en dat van de andere genomineerde fotografen is nog tot 28 februari te zien in de Noorderlicht Fotogalerie, toegang is gratis.


Foto © Graham Smith

Dennis Duijnhouwer – Populair werk

In de solotentoonstelling ‘populair werk’ struint Duijnhouwer rond in alle mogelijke uithoeken van de populaire muziekcultuur. Met een selectie werk, gemaakt van 2005 tot heden vraagt de fotograaf zich af wat popfotografie nu eigenlijk is, en waar haar grens ligt. ‘Als ik een foto maak van een DJ die staat te draaien of een zwetende jongen op een podium met een gitaar is dat vast en zeker popfotografie, maar wat als ik twee meisjes uit het publiek in de rookruimte fotografeer? Mijn beste vriendin die toevallig in een bandje speelt? Of de toiletpot in een nachtclub?’

Foto's © Dennis Duijnhouwer