Parkeergarage omgetoverd tot galerie

Pop-up tentoonstelling Streets of the World in Amsterdam

Redactie DIGIFO... 1721 0
Dit najaar wordt de leegstaande parkeergarage Kempering in Amsterdam Zuidoost omgebouwd tot pop-up galerie. Van 3 tot en met 7 november en tijdens de museumnacht die op 5 november weer wordt georganiseerd is de expositie gratis te bezoeken.

De expositie staat in het teken van 'Streets of the World' en toont ruim 200 foto's die fotograaf Jeroen Swolfs over de hele wereld maakte. De foto's zijn te bezichtigen op het enorme formaat van 4x2 meter en zijn verspreidt over ruim 100 meter aan tentoonstellingswanden. De gidsen en supposten van de tentoonstelling komen uit Amsterdam Zuidoost en vertegenwoordigen zoveel mogelijk landen van de wereld.Pop-up fototentoonstelling Streets of the World Lees ook: Streets of the World-project niet zonder risico

Streets of the World

Streets of the World is een fotoproject van fotograaf Jeroen Swolfs die al zeven jaar in de maak is. Voor dit project wil Swolfs alle landen ter wereld bezoeken en in elke hoofstad een vergelijkbare foto maken.  Hij wil hiermee laten zien dat mensen over de hele wereld meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Om het project af te ronden hoeft Swolfs nog slechts zes landen te bezoeken.

De reden dat hij deze tentoonstelling in Amsterdam Zuidoost organiseert is dat er zo'n 140 verschillende nationaliteiten wonen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Streets of the World.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie