Politie oordeelt over esthetische kwaliteiten van foto's

jesse kraal 2161 0
De politie in Longbeach, Californië, mag oordelen over de esthetische kwaliteiten van een foto, bij gebrek daaraan mogen ze de fotograaf aanhouden. Het gaat de politie overigens niet om het tegenhouden van foto's met een matige kwaliteit.

Het beleid zou het mogelijk moeten maken om mensen op te pakken die verdacht gedrag vertonen, om zo terrorisme te kunnen bestrijden. Het gaat overigens niet alleen om foto's, ook het kijken door een verrekijker of het vragen naar openingsuren van een gebouw kunnen je verdacht maken.

De agenten hebben geen speciale opleiding gehad in het beoordelen van fotografie. Volgens korpschef Jim Mcdonnell, in een reactie op de Long Beach Post, baseren de agenten hun beslissing op basis van hun algemene training en expertise. Fotografen die zich niet gedragen als de gemiddelde toerist kunnen een gesprek met de locale politie verwachten. Op basis van de omstandigheden kan de agent beslissen om de fotograaf aan te houden.

De Amerikaanse beroepsvereniging National Press Photographer's Association heeft in een brief aan de korpschef haar bezorgdheid geuit over de veronderstelling dat fotografie op zich een verdachte bezigheid is.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse