Politicus fotografeert eigen moordenaar

Redactie 1086 0
Niet alleen de mooiste foto's worden vaak gemaakt op onverwachte momenten, ook de dodelijkste. De lokale Filipijnse politicus Reynaldo Dagsa werd tijdens een oud & nieuwfeest doodgeschoten, maar had een fractie daarvoor zijn moordenaar al gefotografeerd.

Reynaldo Dagsa was bestuurder in Barangay 35, een buitenwijk van de hoofdstad Manilla. Terwijl hij feest aan het vieren was in verband met de jaarwisseling, schoot hij een foto van zijn vrouw en twee dochters. En zijn moordenaar. Op de achtergrond van de foto zie je de dader – net bezig zijn wapen te richten – en zijn handlanger. Onbewust legde Reynaldo daarmee het moment van zijn eigen moordaanslag vast.

Opgepakt

De ongelukkige politicus overleed onderweg naar het ziekenhuis. De lokale politie heeft vandaag  laten weten dat de 'vermoedelijke' dader inmiddels is aangehouden. Veel twijfel over zijn identiteit zal er echter niet bestaan, omdat hij met zijn gezicht op de foto staat. Hij werd dan ook gearresteerd nadat de familie van Reynaldo de foto had overgedragen aan de politie. De eveneens gefotografeerde handlanger is ook opgepakt. Het motief voor de moord is nog onduidelijk.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie