Polaroid Z2300, een nieuwe poging

jesse kraal 5124 1
Op een Fujifilm Instax-camera met een ander logo na, heeft Polaroid de instantfilm vaarwel gezegd. In plaats daarvan probeert het bedrijf al jaren digitale camera's met geïntegreerde printer aan de man te brengen. Gaat het ze met de nieuwe en compacte Z2300 lukken?

Eind 2011 waren we enthousiast toen de Polaroid Z340 werd aangekondigd. Een aantrekkelijk vormgegeven retrojasje en op papier interessante specificaties. Een kennismaking met de camera verliep echter niet zoals we gehoopt hadden. De beeldkwaliteit liet te wensen over en ook de printjes die de camera maakte waren van een bedenkelijke kwaliteit. Verder leek ook de firmware van de camera nog niet uitontwikkeld, er zaten behoorlijk wat bugs in.

Polaroid Z340
De Polaroid Z340 ziet er aantrekkelijk uit, maar viel in de praktijk tegen.

Nieuwe poging

Gelukkig geeft Polaroid niet snel op, ze komen nu met de Z2300. Ditmaal geen retrodesign, wel heeft het fotografieconcern de vrolijke regenboogstikkers uit de mottenballen gehaald. Het kleine toestel beschikt over een 10-megapixelsensor en een minuscuul objectiefje. Zoom is alleen digitaal voorhanden, scherpstellen doe je met een schuifje met twee standen: landschap en portret.

Poalroid Z2300
Met de Z2300 probeer Polaroid het nogmaals, van de regenboogstikker worden we alvast erg vrolijk.

Zink-printer

Wel is er een flitser aanwezig, met vijf standen en is de Polaroid Z2300 uitgerust met een 3-inch lcd. De grootste attractie van de camera gaat echter schuil onder dat scherm. Een kleine printer die zonder inkt, maar met warmte foto's kan printen op speciaal Zink-papier. Voor het eerst in een digitale Polaroid instantcamera is er ook een filmfunctie aanwezig, met volgens Polaroid 'hd-kwaliteit'.

159,99 dollar

Het toestel heeft een Amerikaanse verkoopprijs van 159,99 dollar, niet goedkoop voor een camera met deze specificaties. We hopen dan ook dat de software, beeld- en printkwaliteit beter voor elkaar zijn dan bij de Z340. Of het toestel ook in Nederland op de markt gaat komen is niet bekend.

Polaroid Z2300

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van GDeWit

Erg leuk, ik ben er wel in geinteresseerd maar we wachten even af of ie ook in Nederland zal verschijnen. Zo ja dan koop ik er zeker 1. Hij ziet er in iedergeval al erg mooi uit.