Polaroid terug van weggeweest?

Julian 1273 0
Op 27 november ziet PolaPremium het levenslicht. Een initiatief van unsaleable.com in samenwerking met Polaroid. PolaPremium gaat een nieuwe voorraad Polaroid- film, camera’s en accessoires verkopen.

Begin 2008 kondigde Polaroid de sluiting van haar laatste fabrieken aan. De fabrieken in Mexico (vlakfilm) en in Enschede (consumentenfilm) kwamen als laatste in aanmerking voor sluiting.

Een woordvoerder van PolaPremium zegt Polaroid te hebben kunnen overtuigen om voor de  daadwerkelijke sluiting nog een flinke hoeveelheid directklaarfilm te produceren. Naast de bekende films zou het ook om compleet nieuwe producten gaan, die nooit eerder op de markt verschenen. "Hoogwaardig materiaal, met de hand vervaardigd, in zowel Mexico als Enschede."

Op www.polapremium.com ‘the new home of instant photography’ is het op moment van schrijven nog aftellen geblazen. De site zal tegen donderdagnacht (Nederlandse tijd) online gaan. Volgens The British Journal of Photography zullen de officiële Polaroidwebsites vanaf de 27e doorlinken naar de PolaPremium website.