Polaroid komt op 13 september met een grote aankondiging

Mark IJsendoorn 677 0
Op de website van Polaroid worden bezoekers verwelkomd met een popup die suggereert dat er op 13 september iets belangrijks staat te gebeuren.

Op de website van Polaroid verschijnt een popup die aftelt naar een aankondiging, en afgaande op de berichtjes die erbij staan heeft het iets te maken met film. Waar het precies over gaat heet Polaroid natuurlijk nog niet gezegd, maar er wordt volop gespeculeerd. De teaser-berichten die Polaroid op hun website plaatst helpen daarbij. ‘Analog dreams’, luidt er een. ‘The most complex set of man-made chemical reactions ever,’ lezen we ook. ‘SX-70. OS. 600. Spectra. 8x10. Connect the dots on September 13.’

Impossible Project

Het lijkt allemaal heel cryptisch maar voor kenners is het veelzeggend. Zo zou het kunnen dat het Nederlandse bedrijf Impossible Project, dat nog analoge instantfilm maakt voor bepaalde Polaroidcamera’s, gaat produceren onder de Polaroid-naam. Eerder dit jaar heeft de familie van Wiaczeslaw Smolokowski, die de voornaamste aandeelhouder van Impossible Project is, ook Polaroid opgekocht.

Impossible Project maakt op dit moment verschillende soorten film, waaronder SX-70, Spectra, en 600. Het ligt voor de hand dat de aankondiging van Polaroid hier iets mee te maken heeft.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark