Polaroid brengt ‘nieuwe’ camera op de markt

Julian 2323 0
PLR IP Holdings, eigenaar van de Polaroid-merknaam, brengt de Polaroid 300 op de markt. Echt nieuw is de camera niet, de specificaties en het uiterlijk komen overeen met de Fujifilm Instax Mini 7.

In de hoogtijdagen van Polaroid was Fujifilm de grote concurrent. Nu lijkt het erop dat de twee samenwerken. Er verschijnt een nieuwe camera op de markt onder de Polaroid-merknaam, deze Polaroid 300 komt echter volledig overeen met de Instax Mini 7 (rechts) die Fujifilm in september 2009 introduceerde.

De nieuwe Polaroid 300-camera gaat zo’n 90 dollar kosten en schiet foto’s op gelijknamige directklaarfilm met effectief beeldvlak van zo’n 4.5 bij 6 centimeter. Een pakje ‘Polaroid 300’ met daarin 10 fotovelletjes kost 10 dollar.

Lady Gaga

Begin dit jaar kondigde Polaroid een samenwerking aan met Lady Gaga. De popster trad in dienst als Creative Director voor het merk. De introductie van een hernoemde Fujifilm-camera is dan ook opvallend. Of de Polaroid 300 onder de creatieve uitspattingen van Lady Gaga valt is niet bekend.