PogoCam: 's werelds kleinste wearable camera

PogoCam: ’s werelds kleinste wearable camera

Fabienne Keijzer 1189 0
Misschien was het Google Glass iets te high-tech en zijn de Spectacles van Snapchat een beetje te kleurrijk voor jouw smaak, maar als je toch geïnteresseerd bent in een brilcamera kan de PogoCam van PogoTec uitkomst bieden. Het bedrijf introduceert namelijk ’s werelds kleinste wearable camera die je door middel van een magneetstrip aan een bril kunt bevestigen.

PogoCam: ’s werelds kleinste wearable camera

De PogoCam van PogoTec is een hele kleine camera die je met een magneetstrip, een zogenaamde PogoTrack, aan iedere denkbare bril kunt bevestigen. Met de 5 megapixel camera kan de PogoCam maximaal 100 foto’s nemen of twee minuten video in 720p opnemen. PogoTrack werkt momenteel samen met brilfabrikanten om brillen te ontwikkelen met een ingebouwde PogoTrack. Daarmee wil het bedrijf de strijd aan gaan met de onhandige, dure en onpraktische Google Glass en Snapchat Spectacles. Op de website van PogoTec staat echter niks over de wijze waarop foto’s en video’s worden opgeslagen en waar je deze kunt bekijken. Wellicht zit er een USB-aansluiting op de camera.
PogoCam: ’s werelds kleinste wearable cameraPogoCam: ’s werelds kleinste wearable camera

Technische specificaties

Formaat: 10,9mm x 12,5mm x 42,8mm
Gewicht: Minder dan 5 gram
Video: HD 720p, 30fps met audio
Foto: 5MP sensor, max. 100 foto’s (of 2 min video)
PogoCam: ’s werelds kleinste wearable camera

Verschillende doeleinden

Volgens PogoTec is de kleine wearable camera inzetbaar voor veel verschillende doeleinden. Zo is het naast een consumentenproduct ook inzetbaar als beveiligingscamera op brillen van agenten of kunnen chirurgen operaties vastleggen met het device.
PogoCam

Patenten 

Het bedrijf zegt bezig te zijn met verscheidene patenten, zowel in de Verenigde Staten als in andere landen wereldwijd. Naar verwachting worden de eerste PogoCam’s in maart 2017 geleverd. 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne