PMA-fotobeurs 2011 in september

Julian 1598 0
In 2011 zal de PMA-fotobeurs in september plaatsvinden, in plaats van in het begin van het jaar, zoals gebruikelijk was. Volgens de organisatie komt een beurs in september beter uit voor de foto-industrie.

Tot voor kort werd de PMA-fotobeurs jaarlijks in het eerste kwartaal georganiseerd. De PMA is de grootste fotografiebeurs wereldwijd, maar verloor dit jaar wat allure door de afwezigheid van cameragigant Canon. Deze fabrikant verkoos ervoor om alleen op de CES aanwezig te zijn, een beurs voor consumenten­elektronica die vlak voor de PMA plaatsvond.

In een persbericht zegt de PMA-organisatie de 2011 editie van de beurs te verplaatsen naar september. Er is geluisterd naar leveranciers en de fabrikanten. Een beurs in september zou voor de fotoindustrie interessanter zijn, niet alleen vanwege de aanschafpatronen van consumenten, maar ook vanwege de technische ontwikkelingen.

Publiek

De PMA zal in 2011 ook voor het eerst voor publiek toegankelijk zijn. De beurs vindt plaats van 8 tot 10 september in Las Vegas, alleen de laatste dag is bestemd voor publiek. De overige dagen zijn voorbehouden aan pers en importeurs/leveranciers.

Photokina

Of de PMA in 2012 ook in september zal plaatsvinden is niet bekend, de beurs zou dan overlappen met de Photokina, die elke twee jaar – in september – wordt georganiseerd in Duitsland.