PMA-fotobeurs 2011 gaat niet door

Julian 1430 0
De PMA-fotobeurs, die begin dit jaar een naamsverandering naar CliQ kreeg en voor het eerst in september plaats zou vinden, is afgelast. In 2012 zal de beurs weer aan het begin van het jaar plaatsvinden, nu in samenwerking met de CES.

's Werelds grootste fotobeurs, de PMA, vond gebruikelijk plaats in de eerste maanden van het jaar, vlak na de Consumer Electronics Show (CES). Begin dit jaar kondigde de organisatie aan dat de beurs op een ander moment zou plaatsvinden onder de naam 'CliQ'.

De vernieuwde beurs stond op de planning voor september 2011. De keuze voor die maand was opvallend, gezien de tweejaarlijkse Photokina ook in september plaatsvindt. Hoewel er in 2011 geen Photokina is, zou dat in volgende jaren een conflict op kunnen leveren.

Nu zijn de plannen voor de beurs in september afgeblazen, het gevolg is dat er in 2011 geen PMA/CliQ plaatsvindt. De eerstvolgende beurs zal begin 2012 georganiseerd worden in Las Vegas, tegelijkertijd met de CES 2012.

De Photo Marketing Association International (PMA) is daarvoor een partnerschap aangegaan met de Consumer Electronics Association (CEA) aan. Laatstgenoemde is eigenaar en organisator van de internationale Consumer Electronics Show (CES).