PlusTek toont scans uit OpticFilm 120 middenformaatscanner

Julian 2056 2
In augustus introduceerde Plustek de OpticFilm 120. De middenformaatscanner is geschikt voor negatieven of dia's tot grootte van 6 x 12cm en heeft een prijskaartje van 1999 euro. De fabrikant geeft nu wat voorbeelden vrij.

Benieuwd naar de resultaten van de PlusTek OpticFilm 120? Twee scans zijn hier in tiff-formaat, in volledige resolutie, te downloaden.

Voor de testscans heeft PlusTek gebruikgemaakt van 6x6-negatieven geschoten met een Rolleiflex T, Type2, op Kodak TMax 400 en Ilford HP5 400. De scans leveren een resolutie van 11112 x 10777  pixels op, ofwel 120 megapixels.

De scans komen rechtstreeks uit de software. PlusTek geeft aan de Auto CCR-functie van LaserSoft SilverFast Ai Studio 8 gebruikt te hebben. Er zijn geen aanpassingen gedaan en er is geen stof- of krasreductie toegepast. Bovendien gaat het nog om pre-productieversies van de drivers en software. De beeldkwaliteit van de uiteindelijke versie kan nog verschillen, aldus de fabrikant.

Scan

Boven: verkleinde scan
Onder: 100 procent uitsnede

100 procent crop

afbeelding van Anonymous

In Augustus geintroduceerd en dan voorbeeldscans van het pre-productie model vrijgeven..

afbeelding van Anonymous

Jullie laten een crop zien van een plek waar niet op is scherp gesteld. Het andere sample had hiervoor stukken beter geweest.. Iedereen die zo'n blurry crop ziet denkt gelijk dat het een waardeloze scanner is.