Pleerolhouder als conceptcamera

Raymond 847 0
Denk aan een camera en je ziet een rechthoekig kastje met stuk uitstekend glas voor je. Zo niet de Israelische student Yaniv Berg. Hij ontwierp een spiegelreflex die het midden houdt tussen een periscoop en een pleerolhouder.

De student aan de Shenkar Academy of Design zou zijn geïnspireerd toen hij een fotograaf  een 'hipshot' zag maken. Het probleem: je ziet niet wat je fotografeert. Zijn conceptcamera kent dat probleem niet en is bovendien gemakkelijk draai- en wendbaar tijdens gebruik. Ook niet onbelangrijk: je kunt om een hoekje fotograferen.

De camera heeft de bedieningsknoppen aan de zijkant. De body en het verwisselbare objectief lopen qua vormgeving in elkaar over. Dankzij het platte uiteinde kun je de camera neerzetten, om zo op je gemakje de foto's te kunnen bekijken op het scherm aan het andere uiteinde.

Het project van Yaniv Berg is niet zozeer bedoeld om daardwerkelijk te 'vermarkten'. Zijn bedoeling is meer een concept neer te zetten en je zo opnieuw na te laten denken over hoe een camera eruit zou kunnen zien. Bovendien is het 'hipshotprobleem' al getackeld door kantelbare schermpjes in combinatie met Live View.

Foto's: Sasha Flit

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond