Platte Sony's wachten op een lach

Redactie 463 0
Sony stopt

De Digifoto Pro-redactie heeft de T200 en T70 nog niet haar tanden kunnen laten zien, maar menig consument zal vast glimlachen als de cameraverkoper hem/haar de Smile Shutter van de nieuwe Sony Cyber-shots aanprijst.

Trendy feature
Desondanks kunnen de nieuwe toestellen ook voor de (semi)prof leuk 'speelgoed' zijn voor als je eens niet met het relatief zware spiegelreflexsysteem op pad wilt. De nieuwe T-serie reageert volgens Sony op lachende mensen en is een poging van de fabrikant de gezichtsherkenningsautofocus - een trendy feature in nieuwe compactcamera's - naar een nieuwe dimensie te brengen.

Smile Shutter
De Smile Shutter wordt geactiveerd via het touchscreen op de achterzijde. De gebruiker raakt een of meerdere gezichten op gemaakte foto's aan en zowel de glimlach- als de gezichtsherkenningsfunctie worden geactiveerd. Volgens Sony wacht de camera in de Smile Shutter-modus net zo lang met fotograferen tot er lachende mensen op staan.

Specificaties
De overige specificaties maken van de camera een handige reisgezel, met een output van 8,1-megapixelfoto's op beide toestellen. De T200 heeft een 3,5-inchscherm en een 5x optische zoomlens (vergelijkbare 35 - 175 mm). De T70 heeft 3x optische zoom (vergelijkbare 35 - 105 mm) en een LCD van 3 inch.

Te koop
De toestellen die houden van een lach zijn vanaf september te koop voor 399 euro (T200) respectievelijk 299 euro (T70).

Weblinks
www.sony.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie