PiXperience 2012 op 3 maart - schrijf je nu in!

sanne 1571 0
Vorig jaar sloegen Birdpix en Nederpix de handen ineen en organiseerde het landelijke natuurfotografie-evenement 'PiXperience'. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een dag voor natuurfotografen in petto. Wij zijn erbij, jij ook?

Op zaterdag 3 maart 2012 gaat de tweede editie van de PiXperience van start in het Leidse NCB naturalis. Gesterkt door het succes van vorig jaar, pakt de organisatie groot uit met zes parallelle programma's. Met workshops, seminars, lezingen en ruimte voor vragen, blijft er geen kant van het genre onbelicht.

DIGIFOTO Pro op PiXperience 2012

Net als vorig jaar zijn ook wij vertegenwoordigd op de beurs. Kom een praatje maken met de redactie of blader op je gemak door onze papieren en digitale edities. Je vindt ons tussen de stands van o.a. Canon, Nikon en Sigma.

Programma

Een greep uit programma voor de liefhebbers en fotografen met groene vingers zie je hieronder. Voor het volledige programma kun je terecht op de website van PiXperience.

  • Het hoofdprogramma bestaat uit fotolezingen van onder meer Jan van der Greef en lezingen over fotobewerking. Daarnaast kun je rekenen op verschillende presentaties zoals de boekpresentatie van het nieuwe 'Praktijkboek vogelfotografie'.
  • Benieuwd naar de kanten die jij op kunt als fotograaf? Tijdens de seminars wordt er ingezoomd op diverse facetten van natuurfotografie, zoals landschapsfotografie, vogelfotografie, macrofotografie en reptielen eb amfibieën fotografie.
  • In de bioscoop zijn er de gehele dag dertig minuten-fotolezingen.
  • In de gloednieuwe LiveScience vinden workshops plaats over heel specifieke vormen van natuurfotografie zoals digiscoping en supermacrofotografie.
  • De vijfde pijler van de dag bestaat uit de markt, met stands van onder meer Cameratools, Sigma, Canon, Nikon, Benro, Swarowski en Birding Breaks.
  • Tot slot zijn er de gehele dag begeleide fotowandelingen naar het Bos van Bosman en kun je de hele dag live tuinvogels fotograferen vanuit een schuiltent.

pixperience
Het 'Praktijkboek vogelfotografie' wordt op de PiXperience 2012 officieel gepresenteerd.

Inschrijven

De PiXperience vindt plaats op 3 maart 2012 van 10.00 tot 17.00 uur in het Leidse NCB naturalis. Om aanwezig te zijn op het evenement dien je je in te schrijven op de website. Er geldt een bezoekerslimiet van 450 bezoekers, op moment van schrijven zijn er nog 113 plaatsen beschikbaar. Je toegangsticket van dertig euro (25 euro als je in het bezit bent van een kortingspas) geeft je tevens toegang tot het museum.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne